Захваљујући овом поврћу саградио кућу и одшколовао децу

Аутор: draganadpetrovic
488 посета

Пролећне температуре многе грађане извеле су на улице и шеталишта, али има и оних који су ово лепо време искористили да обаве неопходне послове у њиви. Повртари ових дана имају пуне руке посла, а у пластенике већ је стигао млади лук. Домаћин Саша Андрић из чачанског села Трбушани, увелико је своје камионе пуне овог поврћа послао не само на тезге по Чачку већ и маркете широм Београда.

„У првим данима нове године, отишла су два камиона младог домаћег свежег лука. За који дан биће и трећи послат, тачније преко две хиљаде веза у народу познатог лука као „сребренац“. Одлучио сам се за њега, је је доста тражен на тржишту, а и најлакше се чисти. Има га готово током целе године, отпоран је на зиму и трпи ниске температуре , прича за агенцију РИНА, пољопривредник Саша.
У овом домаћинству током сезоне, на камионе се натовари преко две тоне „сребренца“, који заврши у рафовима широм Србије.

Илустрација: Производња младог лука је постао уносан посао

Услед повећане откупне цене овај посао последњих година постао је знатно уносан.
„Радили смо разне повртарске културе, али смо се некако највише пронашли у производњи лука последње четири године. Саградио сам кућу захваљујући њему, одшколовао децу и још много ствари. Сада са супругом радимо површине које можемо нас двоје да обрадимо јер немамо додатну радну снагу, додаје Андрић.

Ова повртарска култура решава и многе здравствене бољке, богата је витаминима, лечи срце, јача кости и имунитет и чува вид.

Извор: https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3610783-sasa-je-zahvaljujuci-ovom-povrcu-sagradio-kucu-i-odskolovao-decu?fbclid=IwAR1ATBUNr-mtMNG3E4GFq48L-6p5qRDDqtC9SBe4SmXshGT7eHv0UeWJqeM

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар