Жетва је у јеку, ово никако не смете да радите

Аутор: draganadpetrovic
598 посета

Производња стрних жита је свакако једна од најважнијих пољопривредних производњи. Припрема за жетву је исто толико битна колико и припрема за сетву. Порука пољопривредним произвођачима је да не дозволе да лошим убирањем усева обезвреде свој рад.
Апелујемо на возаче трактора и радних машина, посебно на возаче комбајна, да се током извођења пољопривредних радова у време жетве, у саобраћају на путу придржавају одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима, посебно члана 111, којим је прописана употреба жутог ротационог или трепћућег светла.

Илустрација: Неопходно је да трактор буде прописно обележен

По Закону употреба ових обележја односи се на возило које прелази прописане димензије, односно возило на коме терет прекорачује дозвољене димензије, као и возило које прати такав превоз када је то одређено у дозволи за ванредни превоз, трактор ноћу, у условима смањене видљивости и када има прикључке за извођење радова на најистуренијој тачки тих уређаја, те радна машина ноћу и у условима смањене видљивости.
Возач који се сусретне са возилом на коме су укључена жута ротациона или трепћућа светла, дужан је да повећа опрезност и прилагоди брзину и начин кретања свог возила. Важно је да се сви учесници у саобраћају придржавају саобраћајних прописа. Правилно распоредити терет приликом транспорта. Вожњу под дејством алкохола – НЕ !!!

Бобан Станковић, дипл.инг.пољопривреде

Извор:https://jugpress.com/poljoprivreda-zetva-i-saobracaj/

Srodni tekstovi

Оставите коментар