Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа

Аутор: draganadpetrovic
292 посета

У Свечаној сали хотела „Левач“ у Рековцу 9. марта 2023. године биће одржано „Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа“.Саветовање организују Институт за примену науке у пољопривреди из Београда, БиоСенс, истраживачко-развојни институт за информационе технологије биосистема из Новог Сада, Конзорцијум Зелени „BERRY“ тим, Институт за воћарство из Чачка, Пољопривредни факултет, Универзитет у Новом Саду, Хемијски факултет, Универзитет у Београду, Агрономски факултет у Чачку, Универзитет у Крагујевцу, Институт за економику пољопривреде из Београда и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика Рековац.

Основни циљ саветовања је, осим упознавања произвођача, хладњачара, прометника и стручњака из области воћарства са иновацијама у технологији гајења и чувања јагодастог воћа, јесте и развој неопходних капацитета за агробизнис сектор јагодастог воћа како би се прилагодили тенденцијама и променама на светском тржишту. Такође, један од циљева односи се и на потребу за дуалним образовањем, у чему средња Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца и огледно добро са модерним експерименталним засадима, које ће бити формирано у будућем периоду, имају велику важност за све регионе у непосредном окружењу.

Учесницима саветовања ће осим значаја примене савремених технологија у производњи јагодастог воћа, бити представљена и економска анализа ове производње.

Илустрација: Предавачи ће бити врхунски стручњаци и професори са факултета

Предавачи су еминентни стручњаци из земље и иностранства из области производње и чувања јагодастог воћа, „паметне“ пољопривреде и агроекономије.Поред предавања, на штандовима организатора и спонзора, учесници и посетиоци имаћете прилику да се упознате са њиховим научним радом, садним материјалом и технолошком опремом и најновијим достигнућима у области производње и промета јагодастог воћа.

Саветовање ће омогућити учесницима да остваре и личне контакте са потенцијалним партнерима у будућим пословним активностима.

За све учеснике на саветовању, уз помоћ спонзора, бесплатно је обезбеђено освежење у току радног дела саветовања као и ручак који ће бити послужен у ресторану Дома ученика средње Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу.

 

Учешће на саветовању је бесплатно, а пријављивање је могуће обавити путем сајта psss.rs.

За све додатне информације о саветовању и начину пријаве учесника можете да се обратите Младену Петровићу из Института за примену науке у пољопривреди, на телефон 064/8435-335 или имејлом на адресу mpetrovic@ipn.co.rs.

Извор: https://www.agrotv.net/u-rekovcu-za-9-mart-zakazano-drugo-savetovanje-agrobiznis-sektora-jagodastog-voca/

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар