Додела бесповратних средстава за опрему за наводњавање

Аутор: draganadpetrovic
890 посета

Управа за пољопривредно земљиште је објавила два конкурса за доделу бесповратних средстава за набавку опреме за наводњавање и за радове на ископу, бушењу бунара у функцији наводњавања, рекли су из Пољопривредне саветодавне стручне службе Ужице.
Конкурсу за набавку нове опреме за наводњавање у 2021. години се могу одазвати предузетници, земљорадничке задруге, пољопривредници као носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, привредна друштва, научноистраживачке организација, факултети и институти, средње стручне школе у подручју рада пољопривреде и високе школе струковних студија из области пољопривреде коју је основала Република Србија.„Износ средстава који се одобрава је до 60 одсто вредности набављене опреме за наводњавање без урачунатог пореза на додату вредност на коју се односи пријава и која се сматра прихватљивим инвестиционим улагањем у смислу овог конкурса“, рекла је саветодавац за воћарство у ПССС Ужице Ана Ђоковић.

Илустрација: Конкурси су отворени до 24. маја/Фото: Pixabay

Потребно је да су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, да су у активном статусу и да су уписане у Регистар парцеле на којима се поставља опрема за наводњавање. Пријаве могу поднети за набавку опреме минималне вредности 40 000 динара без урачунатог пореза на додату вредност. Највише могу добити 3 000 000 динара без ПДВ-а по поднетој пријави.

Из буџета Републике Србије је укупно издвојено 4 000 000 динара за конкурс и спровођење радова на ископу и бушењу бунара у функцији наводњавања. Конкурси су отворени до 24. маја.

Извор:https://zoomue.rs/dodela-bespovratnih-sredstava-za-opremu-za-navodnjavanje/

Srodni tekstovi

Оставите коментар