Град омлатио малине у ариљском крају, причињена већа материјална штета

Аутор: draganadpetrovic
347 посета

Град који је јуче и синоћ падао на подручју Трешњевице и Миросаљаца у општини Ариље. Поједини воћари кажу да су малињаци потпуно уништени. Забелело се од града и у Врњцима.Према речима Предрага Маслара, председника Општине Ариље, град је причинио велику штету на подручју пет месних заједница, али се страхује да је захватио и веће подручје.На територији пет месних заједница – Вигоште, Богојевићи, Ступчевићи, Латвица и Радобуђа – јачи град у трајању од око 30 минута нанео је веће штете на пољопривредним усевима.

Због велике количине кише и града, оштећен је и део путне инфраструктуре (локални путни правци).

Град је падао и у другим деловима Србије. Изнад врњачких насеља Врњци и Дубрава надвио се око 18 часова градоносни облак.Град величине ораха падао је двадесет минута, али није нанео штету. „Плантаже боровница спасле су нам градоносне мреже, иначе би их омлатио“, рекао је за РТС Иван Грађанин, власник плантаже боровница у Дубрави.

У другим деловима Врњачке Бање падала је само слаба киша, али се невреме преселило ка Крушевцу.Јака киша, ветар и местимично ситнији град захватили су и Крушевац нешто пре 19 часова.

Велика количина воде сручила се на улице. За 20 минута, колико је и трајало невреме, пала су 6,4 литра кише по квадратном метру.

Јачина ветра око 19 часова износила је 20 метара у секунди. Киша и даље пада, али слабим интензитетом.

Извор: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4833330/grad-obrao-maline-u-ariljskom-kraju.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар