21 ДАНИ ВИНА У РИВИЦИ

Аутор: Gdjakovic
626 посета

И ове године на манифестацији “Дани вина“ у Ривици, која се одржава по 21-ви пут, претходио је пријем узорака вина, а на оцену је достављено чак 229 узорака. Стручна комисија сачињена од 10 врхунских енолога и сомелијера оцењивала је узорке и дошла до следећих резултата:

Најбоље бело вино – винарија Танасковић из Крушедол Прњавора

Најбоље црвено вино – винарија Војновић из Бегеча

Најбоље розе вино – винарија Тадић из Нерадина

Најбоље АМАТЕРСКО вино – Живан Радојчић из Јаска

Најбоље АМАТЕРЕСКО РИВИЧКО вино – Јован Ћирић из Ривице

Током свечаности отварања манифестације додељена су признања људима који су започели ову занимљиву манифестацију, а уручене су и повеље почасним грађанима Ривице. Ове године ту титулу понели су Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, као и Богољуб Папић, привредник из Младеновца. У питању су људи који су својим залагањем допринели развоју и изградњи тог малог фрушкогорског места, а повеље је уручио председник МЗ Ривица, Славиша Смиљанић.

Дани вина су у Ривици окупили чак 60 излагача из различитих крајева, а организатор манифестације је Завичајно друштво Фрушкогорје, чији председник Горан Ерор, истиче да је ово својеврсна потврда да се винарство и виноградарство на јужним обронцима Фрушке горе и те како развија. Велики је број гостију и посетилаца који су у Ривици првог викенда марта дегустирали вина и сремачке специјалитете од меса.

Покровитељи манифестације су Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, као и општина Ириг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар