Србија добија Национални институт за виноградарство и винарство

Аутор: draganadpetrovic
293 посета

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је синоћ у Чортановцима манифестацију посвећену промоцији и брендирању вина „“Fruška gora Wine Show“, најавивши том приликом да ће Покрајинска влада заједно са Владом Србије формирати током октобра Национални институт за виноградарство и винарство.

– Од 1. јануара наредне године почеће да функционише, у измењеном облику, Национални институт за виноградарство и винарство у Сремским Карловцима. Желимо да уложимо много више новца у истраживање, развој, лабораторијску и другу опрему која ће винарима помоћи да постигну још бољи квалитет у производњи вина у будућности – изјавио је Мировић.

Илустрација: Институт ће почети с радом од 1. јануара

Како је нагласио, покрајинска влада наставиће и у наредној години са више средстава да подржава винарство и виноградарску производњу преко конкурса за обезбеђивање неопходне опреме.

Председник Управног одбора Удружења грожђа и вина „Срем –Фрушка гора“ Гордан Башић рекао је да је идеја ове манифестације да се промовише Фрушка гора као винска регија, истакавши да на њој учествује 40 винарија и удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“, пренео је сајт Владе Војводине.

Извор: https://www.ekapija.com/news/3851670/u-oktobru-se-formira-nacionalni-institut-za-vinogradarstvo-i-vinarstvo-pocetak-rada

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар