Прва медаља за Rosé винарије 100 жена на Wine Vision 22

Аутор: Gdjakovic
450 посета

Винарија 100 жена је представила свој пројекат и своја заводљива вина на Wине Висион, винској смотри на Београдском сајму од 1-4 септембра 2022 и већ на свом првом јавном наступу добила бронзану медаљу за свој Розе 100 жена 2021.

Препозната као јединствена идеја и вински подухват, ова винарија је већ редефинисала винско тржиште – немогуће је наћи на светској сцени овако монументалну заједницу жена које стварају врхунско вино и освежену визију винарства. Сто жена са сто винограда интегрисаних у једну моћну визионарску  винарију, то је заиста искрена и страствена авантура.

Винарке у великом броју долазе из нашег региона,  али узбуђени смо што има и оних из Кине, Јапана, Немачке, Бразила, Француске … Повезује нас толико тога, од љубави према вину до једне генерацијске визије заједничког, страственог стварања авангардног, лепог, укусног и доброг.

Сами виногради су прецизан и амбициозан подухват. На преко 30 хектара засађено је највише мерлоа, а затим и кабернефрана, кабернесовињона и тамјанике. Први виногради засађени су 2019. године, а затим остатак 2020. године, што је резултирало првом бербом 2021. године. Виногради се налазе у Веле Пољу, надомак Ниша, ушушкани су испод Озрена и припадају Чегарском виногорју.

 

Директорка винарије, Јована Миловановић одговарајући не честитке каже: “Ове године смо се представиле тржишту кроз розе од чистог мерлоа под називом Росе 100 жена. Поносне смо што је тај розе представљао велико изненађење и успех за памћење ове протекле винске сезоне.  Овај наш суви розе је већ стекао своје поклонике и страсне љубитеље, нарочито медју врхунским познаваоцима вина. То није чудно – Росе 100 жена је премиум вино и доноси премиум ужитак.

“ Ово вино је заиста инспиративно изненађење, могу да га замислим у моћној комбинацији са читавим низом врхунских јела”, речи су Филипа Ћирића, цењеног гастрономског гуруа који води кухињу легендарног ресторана Хома у Београду.

Росе 100 жена за почетак може да се нађе и проба у најпопуларнијим ресторанима у Земуну, Београду и Нишу, као и у пробраним  винотекама.

Наредно вино из Винарије 100 жена које очекујемо јесте црвено вино – Мерло 100 жена 2021. Оно може да се дегустира на Wине Фесту. Такође, очекује нас и берба 2022. године са већим родом и производњом, која се процењује на око 125.000 боца намењених домаћем тржишту и извозу у Јапан И Кину.

Пословни циљеви Винарије 100 жена су веома јасно  зацртани, али оно што их суштински покреће и дефинише су дубока и лична интересовања свих винарки у овом пројекту. Желимо да из овог уникатног пројекта понудимо изврсна, страсно обликована вина и да сви, заједно са вама, уживамо како у резултату, тако и у процесу. Како то каже Драгана Марковић , једна од жена које  чине винарију: “Желимо да оставимо велики и страствени траг на читавој винској индустрији. Можда смо сада велико пријатно изненађење али убудуће желимо да будемо неко ко дефинише читаве нове трендове и генерације узбудљивих и инспиративних вина.”

Свесни смо да је овај уникатни формат, сто жена које заједно праве фантастично вино, само почетак. Остатак приче, где кроз генерацију за генерацијом редефинишемо сласна вина и облик винарства са овог подручја кроз личну инвестираност и страсну посвећеност нам тек предстоји. Пођите у ту авантуру са нама.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар