Почела седма бесплатна обука из области воћарства

Аутор: draganadpetrovic
641 посета

Градски секретар за привреду Милинко Величковић присуствовао је јуче отварању бесплатне обуке из области воћарства коју организује овај секретаријат у сарадњи са Пољопривредним факултетом у Београду.Он је овом приликом изјавио да је ово седма бесплатна обука за пољопривреднике из области органске производње, воћарства и пчеларства, преноси Беоинфо.
„У Радмиловцу се одржава и практични део ове обуке. Сваке године интересовање је велико и сматрам да је ово одлична прилика да се научи доста од предавача са Пољопривредног факултета. Град Београд цени пољопривреду и сврстава је на високо место јер је она важна за наш град. После Војводине, Град Београд има највише пољопривредног земљишта у Србији. Београд има 277 хиљада хектара пољопривредног земљишта, а од тога је обрадиво око 220 хиљада хектара“, објаснио је Величковић.

Илустрација: Све више младих су носиоци пољопривредних газдинстава

Он је нагласио да је ове године опредељено 180 милиона динара за подстицаје за пољопривредне произвођаче, а следеће године ћемо повећати тај износ на 240 милиона.
„Ове године смо схватили да смо имали више конкурисаних него оних који су добили подстицаје. Такође, сваке године се повећава број пољопривредних газдинстава те сада имамо приближно 35 хиљада регистрованих газдинстава“, рекао је Величковић.
Према његовим речима, све више младих су носиоци пољопривредних газдинстава.
„Допринели смо томе јер смо код бодовних листа ставили да млађи пољопривредни произвођачи добија више бодова. Такође, дајемо и субвенције, помажемо пољопривредним произвођачима да направе храну, затим да је промовишу и дистрибуирају односно продају. У току је сајам пољопривреде у Новом Саду и имамо око 40 најбољих пољопривредних произвођача из Београда који представљају своју храну и излажу је на сајму бесплатно. Ово је велика ствар јер ту могу да промовишу своје производе, нађу купце и повећају производњу“, рекао је Величковић.

Илустрација: Пољопривреда је важан сегмент друшзва/ Фото: Pixabay

Декан Пољопривредног факултета Душан Живковић захвалио је Граду Београду јер промовише пољопривреду као важан сегмент друштва.
„Надам се да ће ова обука допринети да унапредити знање, способности и вештине“, рекао је Живковић.

Извор: https://www.b92.net/lokal/beograd/ekonomija-beograd-pocela-sedma-besplatna-obuka-iz-oblasti-vocarstva-1925316

Srodni tekstovi

Оставите коментар