Планирате изградњу винарије или пиваре? Отворен је конкурс за подршку!

Аутор: Gdjakovic
251 посета

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду расписао је три конкурса за пољопривреднике и то за суфинансирање набавке опреме за производњу пива, затим вина и ракије као и за суфинансирање инвестиција у прераду воћа и поврћа.

За набавку опреме за производњу пива намењено је шест милиона динара, за производњу вина и ракије 55 милиона а за прерађиваче воћа и поврћа 20 милиона динара.

Заинтересовани пољопривредници на ове позиве могу да конкуришу до 26. маја.

Код сва три конкурса бесповратна средства дају се у износу до 50 одсто од вредности укупно прихватљивих трошкова а за предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоце регистрованог пољопривредног газдинства и осниваче правног лица млађе од 40 година, до 60 одсто трошкова инвестиције.

По једној пријави се може добити највише два милиона динара односно 2,2 милиона за предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, физичка лица и овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене, док се по једној пријави може добити најмање добити 100.000 динара.

Извор:

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/u-vojvodini-konkursi-za-opremu-za-pivo-vino-rakiju-26-04-2023

Srodni tekstovi

Оставите коментар