На сајму вина у Ривици се такмичили са чак 252 вина

Аутор: Gdjakovic
298 посета

Село богато виноградима данас било највеселије у Србији: У част вину почела једна од најлепших манифестација

Иначе, током овог викенда у Ривици ће посетиоци имати прилику да уживају уз традиционалне звуке сремске тамбурице, најбоље деликатесне специјалитете и квалитетна домаћа вина

Завичајно удружење „Фрушкогорје”, МЗ Ривица уз помоћ општине Ириг, Покрајинске владе и министарства пољопривреде, организовали су по 22. пут једну од најпосећенијих винских манифестација у Србији.

– Ако вам кажем податак да је за оцену вина достављено чак 252 узорка, мислим да то говори о озбиљности ове манифестације, њених организатора и са друге стране о потенцијалу који има винарство и виноградарство у нашој земљи – казао је један од организатора ове манифестације Горан Ерор.

Он је истакао да је подршка покрајинске владе као и министарства пољопривреде одличан сигнал да ће се винарство и виноградарство развијати, као и да ће се мале, руралне средине попут села Ривице, развијати, јер је ово прави пут да се фантастична слика пошаље у свет кроз производњу нечег што се сматра божанским пићем.

Председник општине Ириг Тихомир Стојаковић се захвалио завичајном удружењу „Фрушкогорје” и МЗ Ривица за одличну организацију ове манифестације и то по 22. пут и истакао да су очекивања да ће се током овог викенда на Данима вина наћи неколико хиљада посетилаца.

 

– Оно што могу за наредни период да кажем, јесте да ће општина Ириг из године у годину, како се манифестација шири, давати све већу подршку – казао је први човек општине Ириг.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић истакао је да је кључна реч овогодишње манифестације као и протеклих година „заједно”, што значи да и Покрајинска влада, али и Влада РС, а пре свега грађани Ривице јасно исказују жељу да ова манифестација опстане.

– Са наше стране захваљујући грађанима и организаторима који улажу огроман труд да ова манифестација траје, ја могу да кажем да ће у наредних 15 дана бити расписан конкурс за подршку манифестацијама, јер оне доносе огроман број туриста на територију АП Војводине. Ми не делимо манифестације на велике и мале, све су једнако значајне за средине у којима се одржавају и подржаваћемо их као до сада – казао је Иванишевић.

Ивана Поповић државна секретарка у министарству пољопривреде по први пут је на „Данима вина” у Ривици и како каже изузетно је задовољна посећеношћу, нагласивши да су овакве манифестације идеалне за промоцију блага наше земље, али и за афирмацију виноградарства и винарства у Србији.

– Можемо заиста у последњих неколико година да приметимо помак када је ова грана пољопривреде питању – казала је Поповић.

Иначе, током овог викенда у Ривици ће посетиоци имати прилику да уживају уз традиционалне звуке сремске тамбурице, најбоље деликатесне специјалитете и квалитетна домаћа вина, а винари и виноградари моћи ће да чују и стручна предавања еминентних српских енолога.

Фото: Инстаграм/Горан Ерор

(Телеграф.рс)

Srodni tekstovi

Оставите коментар