Како старе најлонске чарапе могу да помогну јагодама?

Аутор: draganadpetrovic
157 посета

Да ли знате да старе и исцепане најлонске женске чарапе не треба никако бацати јер могу да помогну у башти. С њима се обмотавају стабла младих стабала чарапама за зиму, импрегнирајући тканину око самог стабла које се на тај начин штити од хладноће и штеточина.

Али неки остављају хулахопке да реше проблеме у јагодама.

Анастасија Коврижних, стручњак за онлајн публикацију BelNovosti, инжењер агрономије и пејзажни дизајнер, објаснила је зашто су хулахопке потребне у засадима јагода.
Главни задатак је да заштите плодове јагода од труљња до бербе.
Уколико плодови леже на земљи након заливања или обилнијих падавина влага се скупља око њих што доводи до труљења и убрзаног пропадања плодова.

Како заштити јагоде од штеточина?

 

Како бисте то спречили употребите најлон чарапе. С њима ћете везати јагоде чиме се биљци омогућава лакпе струјање ваздуха, више светла, али и заштита плодова од трулежи.

За разлику од коришћења ограда од металних прстенова или узгоја јагода у тацнама, везивање грмља чарапама је најлакши и најприступачнији начин. Уз то потпуно је безбедан и нежан према биљкама.

Како везати?
Можете само да га вежете, али боље је да хулахопке исечете на широке колутове и сакупите листове и плодове на стабљикама у пунђу, као што косу скупљате гумицом.

Извор: https://babyfanti.nl/zasto-bastovanima-treba-u-stare-na-lonske-hulahopke-i-kakve-veze-ima-berba-agoda-sa-tim-seoski-la-f-hakovi/

Srodni tekstovi

Оставите коментар