Из прве руке: Како је корона утицала на виноградаре и винаре

Аутор: draganadpetrovic
637 посета

Пандемија вируса корона знатно отежава пословање наших винара. Међутим, према речима виноградара и винара Јасмине Драгојловић Дулке, ентузијазам произвођача ће победити“Година је била релативно добра иако је род нешто тј. 30 одсто слабији од уобичајеног“ рекла је саговорница што нам и одговара јер смо добили бољи квалитет али и места да услед слабије продаје протекле године, сместимо овогодишње количине“ каже Јасмина Дулка.Туриста имају у лепо уређеном простору по договору, држе се прописаних мера, примали су мање групе због ситуације, држали пезентације и перманентно врше едукације промовишући право вино у односу да замене.

„Ако размишљате у винарству само о исплативости, то не постоји, суштина исплативости је у наставку генерације, пренос с колена на колено“ изјавила је Дулка.

Илустрација: Конкуренција добро дође тврде српски виноградари/ Фото: Pixabay

Што се тиче конкуренције, она каже да је добро када је понуда већа, и шира палета производа, јер су туристи тада и задовољнији.

Подсећамо, највећи произвођачи вина као што су Француска, Италија и Шпанија већ две године жале се на одгроман пад потрошње вина због пандемије што им је донело велике губитке.

Извор:https://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/srem/pandemija-ostavila-mesta-za-nove-kolicine-vina-(audio)_1292226.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар