Златна медаља за српски вранац у Немачкој

Аутор: draganadpetrovic
406 посета

На Mundus Vini Spring Tasting 2022 које је одржано у Неустадту у Њемачкој, вранац из 2016. године винарије Секуловић окитио се златном медаљом.

Овај успјех дошао је након одличних резултата винарије на престижним интернационалним винским такмичењима Decanter world wine awards у Лондону и AWC Wienna International wine challenge у Бечу, пише Требиње ливе.

На такмичењу у Neustadtu, граду чије име у преводу значи Нови град на путу вина, што се односи на значај производње вина у околини града, такмичило се 12.000 вина из цијелога свијета: Португала, Француске, Шпаније, Аргентине, Чилеа, Аустралије, Канаде, Њемачке, Грчке…

Илустрација: Вина су оцењивале судије из чак 40 земаља/ ФОТО: Pixabay

Винска смотра у овом њемачком граду трајала је седам дана, а преко 270 квалификованих винских судија из 40 држава били су чланови жирија.

Такмичење Mundus Vini основала је издавачка кућа Meininger Verlag која у склопу својих активности води признати часопис о свијету винарства и одржава винска такмичења. Традиција иде од оснивања 1903. године и један је од кључних фигура њемачког винарског свијета.

Извор: https://ba.ekapija.com/news/3629034/zlatna-medalja-za-vranac-vinarije-sekulovic-na-svjetskom-takmicenju-u-njemackoj

Srodni tekstovi

Оставите коментар