Војвођански паори за набавку опреме за наводњавање имају на располагању 370 милиона динара

Аутор: draganadpetrovic
289 посета

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљакау АП Војводини у 2023. години, пише пољопривредник.нет.

Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање, опремање бунара,набавка пумпи и агрегата за наводњавање, набавка система за наводњавање вештачком кишом, субиригација, материјала за покривање повртарских и воћарско – виноградарских култура и цвећа у циљу заштите од мраза и корова- агротекстили,агрил, малч фолије и друго.

За реализацију Конкурса предвиђен је укупан износ до 370 милиона динара.

Илустрација: Због жарких лета наводњавање постаје све потребније

Бесповратна средства за подршку инвестиција утврђују се у износу до 60% од прихватљивих трошкова инвестиције, односно 70% за посебне категорије подносилаца пријаве. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 7 милиона и 700.000,00 динара.

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 21.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност прихватљивих трошкова инвестиције једнака 35.000,00 динара или већа од тог износа.

Конкурс је отворен до 18.04.2023. године.

Текст конкурса, Правилник, образац пријаве, изјава добављача, извештај о наменском утрошку средстава и захтев за исплату могу се преузети са званичне интернет странице Покрајинског секретаријата: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Додатне информације могу се добити путем телефона: 021/487-4379; од 12 до 14 часова.

Извор: https://24sedam.rs/biznis/agrar/204635/za-nabavku-opreme-za-navodnjavanje-370-miliona-dinara/vest

ФОТО: Pixabax

Srodni tekstovi

Оставите коментар