Вина Драгић: Породична винарија са душом

Аутор: draganadpetrovic
335 посета

Прича о виноградима породице Драгић почиње пре свих прича и људи, онда када се на месту где сада расте винова лоза таласало Панонско море. Оно је за собом оставило песковиту земљу на којој је настајала историја људске цивилизације.
Од Винчанске, преко античке цивилизације,ту су живела или само пролазила,остављајући за собом трагове,племена од којих ће настајати будуће нације–Панони,Келти,Сармати и Јазиги,Готи,Дачани,аварски и хунски ратници-коњаници,а уз све њих Словени који су на ове просторе дошли да пусте корене своје будућности и наше прошлости.На овој раскрсници су се сретали Византија и Рим.

У чвор су се везивали Исток и Запад,из чијих даљина су стизали бројни народи,пишући историју много већу од комада земље на ком су тражили срећу и своје место под сунцем.Сунцем под којим сада зри наше грожђе.Баш под тим парчетом неба породица Драгић је изнајмила свој први виноград.Затим га је купила и проширила,не само због рода који је доносио,већ и зато што је васпитавао њихова три сина,чинећи од њих снажне и вредне људе.Устајало се пре зоре и увек много радило,чувало и неговало. Љубав и време су рађали прва вина.
Породица се увећавала баш као и виногради,стизале су нове генерације које су одрастале и расту с љубављу према земљи и виновој лози.Тако је 1972. године настала винарија породице Драгић,која и данас са другима дели своју страст према добрим и квалитетним винима насталим на длану плодне равнице.

Винарија Драгић је мала породична винарија настала на идеји производње вина за личне потребе.Вина су направљена од грожђа из сопственог винограда у којем су претежно аутохтоне сорте.Након више деценија искуства у узгајању винограда и производњи вина одлучили смо се да љубитељима вина пружимо прилику да уживају у нашим производима.
Винарија Драгић је сада регистрована и модерно опремљена,са уведеним ХАЦЦП Стандардом и употребом најновије технологије у производњи вина.У понуди имају вино кибиц,рандес,пудар,лепушка,немирац и аурора.

Извор: Агробизнис магазин

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар