Брусница лек за многе бољке

Аутор: draganadpetrovic
594 посета

Чај од бруснице има благотворно дејство код многих тегоба, а посебно оних са урогениталним трактом.

Брусница је здрава нискокалорична храна, богата влакнима, витаминима и минералима, међу којима доминирају витамини Ц, А, Е, минерали калцијум, калијум, магнезијум и гвожђе. Богата је антиоксидансима, којима дугује снажна лековита својства и врло је моћна у лечењу великог броја здравствених тегоба. Ова биљка садржи и урзолинску киселину која има невероватна противупална својства, помаже у заштити здравља бубрега, али и избацивању камена.Бубрези су, пише Хајат, задужени за избацивање токсина, одржавање пХ вредности крви, балансирање електролита и производња одређених хормона и врло су важни за правилно функционисање целог организма.

Илустрација: Брусница је чувар јетре, помаже код уринарних инфекција и одлична је за лечење бактеријских и гљивичних оболења

Свежа брусница, као и чај, се користи у превенцији и лечењу свих врста бактерија уринарног тракта. Одличан је лактасив, помаже у варењу, стабилизује рад дигестивног тракта. Погодује дијабетичарима, јер регулише ниво шећера у крви. Чува здравље јетре, а редовном применом подстиче се избацивање накупљених токсина. Лечи инфекције коже, очију и генерално је добра у лечењу бактерија и гљивица.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/540954/Brusnica-je-lek-za-sve-boljke

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар