Бањалучки ајвар понео титулу најбољег у Аустрији

Аутор: draganadpetrovic
169 посета

Синоним за зимницу, омиљени додатак сланим јелима и незаобилазан додатак празничних трпеза. То би била најкраћа верзија дефиниције ајвара.

Ова зимска „посластица“ карактеристична је за цијело подручје Балкана, а полако и сигурно осваја и западно тржиште.

Аустријски лист Дер Стандард извршио је тестирање ајвара из Србије, Македоније, Хрватске и Босне и Херцеговине, а међу њима се нашао и популарни бањалучки Витаминкин ајвар.

Илустрација: Ајвар мора да се меша ручно

То није све, Витаминкин ајвар дијели прво мјесто са Мама’с премиум ајваром од печене паприке. Они су на овом тесту освојили пет од укупних шест бодова.

Главни аргументи аустријских дегустатора за ајвар из Бањалуке били су да је овај Витаминкин производ кремаст, а укус паприке природан.

Узимајући у обзир дугогодишњу традицију и комбинацију природне пастеризације без додавања конзерванса, старих и провјерених рецептура са модерним производним процесима Витаминкини производи су далеко препознатљиви.

Предузеће Витаминка ускоро слави свој 75. рођендан. У свом асортиману имају и слатке и слане производе, а благи и љути ајвар су једни од њих.

Извор: https://seesrpska.com/banjalucki-ajvar-proglasen-za-najbolji-u-austriji/

0 коментар
0

Srodni tekstovi

Оставите коментар