Јунад скупља, јагњад и прасад појефтинили

Аутор: Gdjakovic
203 посета

На подручју Подриња скупљи бикови, а на подручју Мачве товна јунад

У кланицама на подручју подрињског региона вршен је откуп товних бикова СМ, расе телесне масе преко 500 килограма, по вишој цени, у односу на претходну седмицу. Доминирао је износ од 370 дин/ кг. Поред товних бикова откупљивали су и краве за клање, по доминантној цени од 270 дин/кг. 7 8 9-10 телади СМ расе, (откупна цена 550 дин/кг) и крава за клање ( 220 дин/кг) откупљивали и товну јунад, по доминантној цени од 500 дин/кг. Понуда и обим откуп грла био је просечан. Откупна цена товне јунади била је виша протекле седмице у кланицама на подручју мачванског региона, пошто је доминирао износ од 370 дин/кг. Обим понуде и откупљених грла био је добар. Репортери СТИПС из Ниша евидентрали су пад откупне цене товних бикова СМ расе, телесне масе преко 500 килограма Наиме, током друге седмце марта је дминирао износ од 370 дин/кг у кланицама на подручју овог града и околних места у региону. Протекле су седмице кланичари са подручја браничевског региона, поред У кланицама на подручју јабланичког региона, вршен је откуп товних бикова СМ расе, телесне масе преко 500 килограма, по доминантној цени од 350 дин/кг и крава за клање, СМ расе, по доминантној цени од 240 дин/кг, током друге седмице марта. Понуда телади СМ расе, телесне масе до 160 килограма, била је проесчна на сточној пијаци у Краљеву, а доминантна цена била је на прошлонедељном нивоу, износила је 820 дин/кг. Поред телади могли су се пазарити товни бикови СМ расе, по доминантној цени од 365 дин/кг, краве за клање СМ расе, по цени од 250 дин/кг и приплодне јунице, чија се цена кретала око 200.000 динара по грлу.

У три региона прасад јефтинија

Репортери СТИПС из Чачка евидентирали су пад продајне цене прасади, телесне масе од 16 до 25 килограма, на сточној пијаци у овом граду. Доминирао је износ од 480 дин/кг. Пасад телесне масе од 16 до 25 килограма била су јефтинија, у односу на прву седмицу марта и на пијаци живе стоке у Лесковцу, пошто су се најчешће могла пазарити за 500 дин/кг. Обим продатих грла био је просечан. Пад откупне цене прасади телесне масе од 16 до 25 килограма евидентиран је и у кланицама на подручју подрињског региона, пото су огајивачи приликом откупа грла добијали 550 дин/кг. Откупна цена товних свиња, телесне масе од 80 до 120 килограма била је нижа у кланицама на подручју средњебанатског регина. Доминирао је износ од 230 дин/кг. Протекле је седмице дошло до пада продајне цене товних свиња, телесне масе преко 120 килограма, на сточној пијаци у Смедереву. Доминирао је износ од 290 дин/кг Доминантна откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма износила је 500 дин/кг, као и претходне седмице у кланицама на подручју браничевског региона. На сточној пијаци у Пожаревцу је изостала продаја свих категорија товних свиња. Није било значајније промене у погледу понуде прасади, товних свиња и крмача за клање, на пијаци живе стоке у Краљеву. Цене су, так.

И јагњад јефтинија на три пијаце

На сточној пијаци у Чачку забележен је пад продајње цене јагњади. Наиме, протекле недеље је доминирао износ од 530 дин/кг. Обим понуде био је добар, а број продатих грла био је просечан. Нижа је била цена јагњади у односу на претходни перииод на пијаци живе стоке у Ужицу, јер су се најчеће могла пазарити за 500 дин/кг, а главни разлог је доста добра понуда, а нешто слабија тражња. Пад откупне цене јагњади евидентиран је у седмици за нама у кланицама на подручју рашког региона, пошто су одгајивачи за откупљена грла најчешће добијали 500 дин/кг. У кланицама на подручју подрињског региона, такође, је дошло до пада откупне цене јагњади. Доминирао је износ од 550 дин/кг. Забележена је просечна понуда. Јарад су била јефтинија, у односу на претходни период на пијаци живе стоке у Врању, јер су се најчешће пазарити по цени од 430 дин/кг. Купци су на сточној пијаци у Лесковцу, протекле недеље, за јагњад требали да издвоје 500 дин/кг, код јаради је доминирао износ од 350 дин/кг. Доминантна цена оваца износила је 200 дин/кг, док је у категорији коза доминирао износ од 120 дин/кг.

Srodni tekstovi

Оставите коментар