Премијерка Ана Брнабић са пољопривредницима: Колики ће бити буџет за субвенције у 2024?

Аутор: draganadpetrovic
248 посета

Премијерка Ана Брнабић састала се са представницима пољопривредника и представила им буџет за субвенције за наредну годину. Већи део састанка протекао у питањима пољопривредика у вези са функционисањем субвенција. Најављено формирање Пољопривредне коморе Србије. Састанку присуствовала и министарка пољопривреде Јелена Танасковић.

Ана Брнабић је на почетку састанка у Београду истакла да је он историјски, имајући у виду присуство представника више од 60 удружења пољопривредника из целе Србије, саопштила је Влада.

Како је навела, то је први пут да је нека Влада окупила сва релевантна удружења из области пољопривреде, како би им представила буџет за субвенције за наредну годину, који ће износити рекорних 119 милијарди динара.
На састанку је најављено формирање Пољопривредне коморе Србије, како би се пољопривредним произвођачима пружила могућност да кроз такво тело штите своје интересе на тржишту.

Илустрација: Пољопривредници су изнели своје дилеме и предлоге за побољшање производње

Већи део састанка протекао је у питањима пољопривредника председници Владе и министарки, како би сва отворена питања у вези са функционисањем субвенција била разрешена.

Свако од пољопривредника имао је могућност да изнесе своја питања, дилеме и предлоге за додатно побољшање пољопривредне производње у Србији, наводи се у саопштењу.

Брнабић је истакла да је намера да такви дијалози између пољопривредника и Владе буду редовни, како би заједничким снагама континуирано радили на додатном унапређењу положаја пољопривредник произвођача.

Састанку је присуствовала и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Извор: https://www.rts.rs/vesti/ekonomija/5335597/poljoprivrednidzi-subvencije-brnabic-.html

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар