Пада цена боровница, али не у маркетима

Аутор: draganadpetrovic
66 посета

На Бајлонијевој пијаци у Београду, једној од најпознатијих у главном граду Србије, цене воћа варирају у складу са сезоном и понудом. Тренутно, боровнице су међу најтраженијим воћем, а на овим местима коштају 400 динара.

Ова цена изненадила је многе посетиоце овог популарног места за куповину свежег воћа и поврћа, пошто се у маркетима 100 грама и даље на акцији продаје по 100 динара!

– Скоро је била потпуно другачија цена, изненадила сам се данас кад сам видела да су 400 динара – прича Београђанка Љиља.

Поред њих, остале популарне врсте воћа, такође, имају различите цене. На пример, кајсије се продају по цени од 250 до 300 динара по килограму, док малине држе цену од 1.000 динара.

Илустрација: На пијацама се боровнице продају за 400 динара по килограму

Купци на Бајлонијевој пијаци имају прилику да бирају између свежег домаћег воћа, које често долази директно са плантажа продаваца, обезбеђујући свежину и квалитет.

Тако, нашле су се и брескве у облику смокве, које коштају 450 динара, док су обичне између 150 и 200, шљиве су, такође, 200, а тек придошле лубенице 80 динара.

Иако су цене воћа на Бајлонијевој пијаци нешто више у односу на супермаркете, купци често преферирају куповину на тезгама због квалитета, свежине и подршке локалним произвођачима.

Извор: https://biznis.kurir.rs/novcanik/4412938/ljilju-iznenadila-nova-cena-borovnica-na-pijaci-u-beogradu-pre-samo-nedelju-dana-vazila-jedna-a-sad-se-drasticno-promenila

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар