Овакву продају јаја још нисте видели

Аутор: draganadpetrovic
72 посета

Здравко Перић и Немања Макић из Бијељине одлучили су да се упусте у маркетиншку битку тако што су показали шта све имају на својој фарми, коју су назвали “Фарма 5 јаја”.

Иако су први видео поставили на мреже почетком маја, од скромних 188 лајкова успели су да дођу до преко две хиљаде за само пет дана. Све захваљујући оригиналном садржају који су понудили.

Момци из Бјељине су цео живот пријатељи, а постали су и пословни партнери када су се одлучили да започну заједно продају јаја из слободног узгоја, а назвали су је поприлично мистериозно „Фарма 5 јаја“.

Како наводе, јаја која узгајају су крупна, свежа и здрава, а ево како изгледају и они и кокошке и јаја.

– Добродошли на фарму 5 јаја – на почетку видеа наводи један од младића који је за ову прилику ставио сламнати шешир, али и скинуо мајицу.

– Најбољу и највећу фарму слободног узгоја у Семберији – наставља други, (не)одевен попут свог колеге.

Уз вешто изабрану музику они се удаљавају, док кокошке послушно одлазе за њима. Како то изгледа можете погледати овде.

Изазвали велику пажњу
Овај кратак и ефикасан видео изазвао је велику пажњу на поменутој друштвеној мрежи па је уследио читав низ коментара: „Овако се ради маркетинг“, „Дечки ако требате помоћ добровољно се јављам“, „Момци, свака част“ – само су неки од утисака оних који су видео погледали.

Једно је сигурно, младим фармерима сигурно неће бити лако да надмаше овакав маркетинг, али уколико успеју, за њихов бизнис нема зиме.

Илустрација: Њихова продаја је псотала хит на друштвеним мрежама

Уложили 10.000 евра, сигурни су да ће се исплатити

„Коке су по цели дан у ограђеном простору од 1.500 квадрата. Обрађујемо 150 дунума, па кукуруз и пшеницу производимо сами, а јечам, сунцокрет и остале додатке за прехрану купујемо. Водимо рачуна о здравственој исправности животиња – здрава кока, здраво јаје. Јаја произведена на овај начин су много квалитетнија и већа са тврђом и мање ломљивом љуском, јаја су богатија омега три масним киселинама које помажу код повишеног холестерола, триглицерида, деменције“, – каже за ИнфоБијељину Здравко.

Његов пријатељ додаје да су уложили око 10.00 евра до сада и да су сигурно да ће им се све исплатити.

„Није лако, али само се радом може нешто постићи. Ништа боље него бити сам свој газда. Засада све радимо ручно, али планирамо да процес аутоматизујемо. Пратимо најновија достигнућа у овој области на интернету, учимо од стручњака“, додају млади фармери.

Извор: https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/carevi-marketinga-ovako-prodaju-jaja-goli-do-pasa-reklamiraju-svoju-farmu-5

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар