Од раног детињства, Дарко Предић је био очаран кухињом. Помажући својој мами, научио је основне вештине кувања које су се временом развиле у дубоку страст. Његово интересовање за кулинарство додатно је подстакнуто гледањем кулинарских емисија познатих шефова као што су Гордон Ремзи и Џејми Оливер. Ови кулинарски мајстори су му пружили инспирацију да се упусти у свет кувања и експеримената у кухињи.
Кроз године експериментисања и стварања разних јела, Дарко је схватио да су његови укућани и пријатељи увек одушевљено реаговали на његова кулинарска достигнућа. Овај ентузијазам је био кључан за његову одлуку да своје рецепте и савете подели са широм публиком. Данас, на свом TikTok налогу @Darko_Chef, има преко 120 рецепата, а недавно је започео и активно дељење садржаја на Инстаграму. Његов циљ је да инспирише друге да буду креативни у кухињи, истражују разне зачине и намирнице, и открију чаробни свет кулинарства.
Рецепт: пилећи филети са поврћем и тестенином
За 4 особе
Састојци:
- 2 пилећа филета
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 1-2 парадајза
- 1 тиквица
- Мало белог вина
- 100 мл павлаке за кување
- Со и бибер
- 1 паковање тестенине
- 50 г качкаваља
Припрема:
Пилеће филете оперите и посолите, па их испржите на мало уља док не добију златно-смеђу боју. Извадите их из тиганја и оставите са стране.
У истом тигању пропржите ситно сећкан црни и бели лук док не постану стакласти.
Додајте насецкане парадајзе и тиквицу, па пржите још неколико минута док поврће не омекша.
Вратите пилеће филете у тигањ и додајте мало белог вина. Оставите да се крчка док вино не испари и пилећи филети се скувају до краја.
Додајте павлаку за кување, со и бибер по укусу, па кухајте још неколико минута да се све сједини.
У међувремену, скувајте тестенину према упутству на паковању.
Када је јело готово, додајте кувану тестенину у тигањ и добро промешајте да се састојци сједине.
Послужите топло, посуто ренданим качкавалјем.
Овај једноставан, али укусан рецепт је одличан начин да се ужива у домаћој кухињи, а уједно и одличан пример Даркове кулинарске креативности и страсти. Инспирација за све љубитеље кулинарства!