Брање малина – одлична дневница, али посао тежи од грађевине

Аутор: draganadpetrovic
63 посета

Сезонски послови су исплатљиви, али свакако нису лаки. Иако можете зарадити добар износ, ипак провести цео дан на сунцу уз физичке напоре није лако, међутим, млади често одлуче да распусте и одморе ипак проведу на овакав начин.

Наиме, сада се на једној страници повела полемика око брања малина. Док неки тврде да је то веома лак посао, те да је сунце једини проблем, други пак кажу да је ситуација другачија.

– Чуо сам да се добро плаћа и да дневница, варира између 4.500 и 8.000 динара, али је тешко пре свега психички јер се неко може лако изнервирати због врућине. Мени овако звучи да је брање малина најлакши посао са којим могу неке добре паре да се зараде, а да није уопште тешко. Не знам каква су ваша искуства са овим послом – писало је на Редиту.

Ипак у коментарима нашли су се они који су ипак покушали да беру малине, и убрзо од тога одустали.

– Слушај људе који су били. Тешко је због врућине сигурно, плус инсекти, плус зависи колико је покошена трава… што значи да прегледност самог терена од змија и других зивотиња зависи од тога… Не плаћа те нико за лак посао 50-80 евра дневно – један је од коментара.

Илустрација: Многи су се пожалили да берба малина није лак посао

Они који су били, напомињу да посао уопште није лак, али да се труд на крају и те како исплати.

– Није то нимало лак посао, али је истина да је новац добар. Једина добра ствар у томе је што углавном имате обезбеђен смештај и храну, новац добијете на крају и немате где да га потрошите. Мана је колико и малина, али највећи је свакако тежак физички рад који траје чак и дан на веома високим температурама. Има људи који вам ово никада неће препоручити, али ја га препоручујем бар на 7 дана, то је добро искуство, није лош новац и сазнаћете шта значи радити – написао је један корисник.

Потом, девојка која је и сама радила сезонски посао, односно брала боровнице, истакла је да јој је било тешко због сунца, али и старијих особа.

– Ја сам брала боровнице од 7 до 17х. Искрено мени је било баш напорно због сунца, али било је и занимљивих тренутака. Дефинитивно су најгоре бабе које оговарају нон стоп и свађају се међусобно.

„Крвав је то посао“, „Пробао једном и никад више“, „Мени је лакша грађевина“, низали су се коментари.

Извор: https://biznis.telegraf.rs/agro-biz/3922128-za-branje-malina-dobija-se-i-po-8000-na-dan-ali-problema-je-mnogo-krvav-je-to-posao-laksa-mi-je-gradjevina

Srodni tekstovi

Оставите коментар