60 милиона динара за винаре и произвођаче ракије у Војводини

Аутор: draganadpetrovic
419 посета

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас војвођанским винарима и произвођачима ракије и пива уговоре о суфинансирању набавке опреме у укупној вредности од 60 милиона динара.

Како је саопштено из Покрајинсксе владе, Божић је казао да је на конкурсу за суфинансирање набавке опреме за производњу вина и ракије подржано 39 произвођача, са 50 милиона динара, док је новац за опрему добило шест малих пивара.

Илустрација: Произвођачи вина, ракије и пивари добили субвенције за набавку опреме

Он је додао да су сви који су поднели валидне пријаве добили средства, те да је максималан износ по пријави био два милиона динара.

„До 50 одсто инвестиције подржао је Покрајински секретаријат за пољопривреду, односно 60 одсто за произвођаче млађе од 40 година, жене и за оне који раде у отежаним условима”, навео је Божић и додао да су произвођачи, између осталог, добили средства за набавку опреме за ферментацију, за пуњење боца и набавку флаша за вино, преноси Танјуг.

Ресорни секретар је нагласио да овакав вид помоћи винарима много значи, те да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду и наредне године наставити са подршком.

Илустрација: Олакшан посао винарима

Божић је још додао да је у плану расписивање конкурса за рурални туризам, којим ће такође бити подржани и произвођачи вина, ракије и пива.

Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/484223/Vinarima-i-proizvodacima-rakije-i-piva-u-Vojvodini-60-miliona-dinara

Srodni tekstovi

Оставите коментар