Јагоде у октобру папрено скупе, па ко воли нек изволи

Аутор: draganadpetrovic
416 посета

Београђани су остали затечени овог октобра када су се на градским пијацама суочили са рекордном ценом јагода – чак 600 динара за кутију! С обзиром да у понуђено паковање може да стане око пола килограма јагода, испада да је цена по килограму достигла невероватних 1.200 динара!

Једна од омиљених летњих воћки ове јесени, ипак, је за већину Београђана прави луксуз на београдским пијацама.

Оволико поскупљење воћа изазвало је бројне реакције потрошача. Пијаце, које важе за место повољне набавке свежег воћа и поврћа, сада су доказале нешто сасвим супротно. Јесте да јагодама време није, али су и поред тога папрено скупе.

– Јагоде су ми омиљено воће, али пошто сам студент, не могу себи да приуштим да их често једем, поготово када је цена оволико висока – каже студенткиња коју смо срели на једној београдској пијаци.

Илустрација: Пензионери у шоку кад су видели да корпица од 500 г јагода кошта 600 динара

Један од пензионера ког смо затекли испред тезге био је запањен ценом јагода:

– Свашта! Откад знам за себе долазим овде да купујем, али нисам луд да платим оволико. Ово је стварно ненормално!

Београд нуди низ пијаца које служе као центри трговине и промоције локалних производа. На свакој од њих цене су идентичне, што може значити да продавци имају исте разлоге због којих тако вреднују своје производе.

– Нисам срећна што морам да наплаћујем оволико, али немам избора. Низак принос и високи трошкови производње нас притискају, али неке људе уопште не спречава да наставе да купују и по овој цени. Што би рекли свака роба има свог купца. Ко хоће да једе јагоде у невреме, мора и да плати – истиче једна од продавачица.

Закључак је да ће многи морати да размотре своје буџете, како би се уклопили у овај необичан тренд цена јагода у октобру на београдским пијацама.

Извор: https://biznis.kurir.rs/novcanik/4275002/jagode-van-sezone-dostigle-vrhunac-gradjani-besni-zbog-cene-nisam-lud-da-potrosim-penziju-na-kilo-jagoda

ФОТО: Pixabay

Srodni tekstovi

Оставите коментар