Ђаковић: Министарка Танасковић обрадовала је десетине хиљада пољопривредника

Аутор: Gdjakovic
373 посета

„Нарочито у овом тренутку када се у свету дешавају тектонске промене и када сваког дана имате неке турбуленције на тржишту. То ће дати додатни подстицај људима који се баве пољопривредом да тим послом наставе да се баве“, рекао је Ђаковић.
Ђаковић је рекао да је то заиста лепа вест за све пољопривредне произвођаче и корак ка успостављању трајног поверења између државе и пољопривредних произвођача.
Истакао је да је нарочито важно да сточари добију своје субвенције, како сточарство не би наставило да пропада.
Држава жели да помогне сточарима да унапреде и осавремене произоводњу, с обзиром да је будућност у сточарству, као и у већим фармама, навео је Ђаковић.
Такође, рекао је да увођењем новог информационог система еАграр, који треба да почне са радом на пролеће, више неће бити потребни овакви потези државе, јер ће систем омогућити исплату средстава пољопривредницима годину за годину.

МПШВ: 15 милијарди динара иде ка пољопривредницима током фебруара

Министарство пољопривреде најавило је исплату свих заосталих средстава која се односе на захтеве пољопривредних произвођача из претходне године, што је око 15 милијарди динара, а агроаналитичар Горан Ђаковић каже за Тањуг да је то важна одлука државе, јер су пољопривредници били у веома неповољном положају.
Министарство је најавило да ће додатних 15 милијарди динара бити исплаћено током фебруара.

Srodni tekstovi

1 коментар

Aleksandra 30. јануар 2023. - 19:44

A ima i onih koji nisu dobili subvencije za krave ni za 2021 god. Dzaba zalbe to do njih i ne stize .

Одговори

Оставите коментар