Шта су договорили пољопривредници на састанку у Влади Србије?

Аутор: Gdjakovic
462 посета

Премијерки Ани Брнабић изнети предлози за побољшање положаја пољопривредника

Представници пољопривредних удружења данас су, на састанку са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, изнели низ предлога који би, према њиховом виђењу, довео до побољшања положаја пољопривредника.

Премијерка је, током разговора, нагласила да је веома важно водити рачуна о домаћим произвођачима који имају подршку и разумевање своје државе, саопштила је владина прес служба.

Састанку на којем су анализирани досадашњи резултати у свим секторима пољопривреде, као и економски показатељи у тим областима, присуствовали су потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Договорено је да се састанак у истом формату одржи и следеће недеље, када ће се, након обављених анализа и консултација, одлучивати о предлозима које су данас изнели пољопривредници, додаје се у саопштењу

Представници удружења били су саставу: Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије, Наше млеко, Пољопривредни произвођачи Суботица, СТИГ, За спас и опстанак сточара западне Србије, Савез Удружења пољопривредника Баната, као и Произвођачи млека Шумадије и Поморавља, преноси Танјуг.

Извор:

https://www.politika.rs/scc/clanak/551403/ana-brnabic-poljoprivrednici

Фото:

https://www.srbija.gov.rs/vest/703326/domaci-proizvodjaci-imaju-podrsku-i-razumevanje-drzave.php

Srodni tekstovi

Оставите коментар