ШПАНСКА ПОЉОПРИВРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА У СРБИЈИ: УЗ МОДЕРНА РЕШЕЊА ДО НАЈБОЉИХ РЕЗУЛТАТА

Аутор: Gdjakovic
31 посета

Краљевина Шпанија ће и ове године учествовати на Пољопривредном сајму у Новом Саду. У склопу ове, скоро па деценијске традиције, на шпанском националном штанду представиће се осам компанија из сектора у којима се Шпанија убраја међу светске лидере по производњи и квалитету: ђубрива и исхрана биља, биозаштита, системи за наводњавање, ветеринарски лекови и опрема за сточарство.

ПРЕХРАНА И ЗАШТИТА БИЉА

ROVENSA NEXT представља нову производну линију Ровенса Групације, специјализовану за биолошка решења за пољопривреду. Преко свог дистрибутера у Србији, фирме TRADEAGRO,  домаћим пољопривредницима нуди иновативна решења врхунског квалитета прилагођена агрономским условима поднебља. Компанија нуди и природне и одрживе производе као решења за биоконтролу у заштити и биостимулацији биљака као и производе попут хелата, фолијарних ђубрива и микробиолошких препарата као што су бактеријски инокулати и екстракти као и модерни адјуванси.

MAFA BIOSCIENCE је биотехнолошка компанија која је посвећена моделу одрживе пољопривреде, уз посебну пажњу усмерену ка очувању природне средине. Захваљујући истраживањима на пољу микробиологије, компанија пружа иновативна решења која обухватају фитобиотике, биостимулансе, ђубрива и коректоре квалитета земљишта и воде. Конкретно, а у зависности од намене, различити биостамулатори које компанија развија базирају се корисном ефекту микроалги или гљива, захваљујући којима биљке лакше и боље генеришу протеине, олакшава се и апсорпција хранљивих материја и воде, а и побољшавају се хемијска и физичка својства земљишта. У том смислу, захваљујући регулацији одређених фитохормона, биљке се боље носе са ситуацијама екстремних температура, суше, сланости, итд.

INAGROUP BIOTECH је компанија специјализована за формулацију и израду производа за биозаштиту, биостимулацију и исхрану биљака у конвенционалној и органској пољопривреди. Успели су да се позиционарију као водец́а компанија у развоју еколошких решења и производа без резидуалних хемијских једињења. Посебно се истичу њихови нутритивни гелови (НПК формулација) који по концентрацији садржаја прате чврсте призводе, али, као гелови, нуде и све предности течних: 100% растворљивост, пХ прилагодљивост, итд, а поред тога остварују и виши ниво ефикасности, па се употеба ђубрива смањује и за до 15-20%.

GRUPO ATLÁNTICA је мултинационална групација која окупља тим научника, биолога, математичара, инжењера и других професионалаца широм света. Кроз интердисциплинарни приступ пољопривреди, компанија је креирала иновативне производе за исхрану биљака и биозаштиту, а све са циљем минимализације утицаја на животну средину. Њихови биостимулатори, на бази микроалги, или биљној бази – попут цимета – оптимизују физиолошке процесе и умањују абиотички стрес.

СИСТЕМИ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ

RKD већ дуже од 4 деценије године производи и развија све типове пивот система за наводњавање (централни, латерални и хиподром системи). Стручни тим RKD-а је посвећен истраживању, пројектовању, производњи и постављању најадекватнијих система наводњавања. Системе компаније RKD на српском тржишту можете наћи захваљујући њиховој дугогодишњој сарадњи са домаћом компанијом INGEL AGRO. Управо је та сарадња довела до развоја најдужих електрифицираних ренџера на свету, рентабилнијих у раду у односу на нафтни погон.

Компанија CAUDAL је током 25 година пословања развила препознатљив идентитет, заснован на иновацијама, технологији и оптималној производњи система за наводњавање и производа дизајнираних за сектор воде. Широка палета производа и ефикасне услуге испоруке учинила их је међународним мерилом стандарда у сектору, а посебно се истиче њихов револуционарни систем за подземно наводњавање, који спречава да се корен уплете у капаљке.

СТОЧАРСТВО И ЗДРАВЉЕ ЖИВОТИЊА

ВЕТЕРИНАРСКИ ЗАВОД СУБОТИЦА је основан 1921. године, а од 2019. године је постао део шпанске групације LABIANA. Компанија је фокусирана на развој и производњу вакцина за животиње, хемофармацеутских и дермокозметичких производа као и дијететских суплемената и биоцида. Ветеринарски завод Суботица поседује ЕУ-ГМП производну дозволу, усаглашен је са ИСО стандардима и HACCP сертификатом.

GÓMEZ Y CRESPO је једна од водећих компанија Шпанији у области сточарске и живинарске опреме, која посебну пажњу усмерава ка добробити животиња. Фирма развија три иновативне, једноставне и разноврсне линије, од којих је можда најважнија линија опреме за животињске фарме, намењена и малим узгајивачима и за интензиван индустријски узгој. Компанија настоји да пружи високо квалитетне производе који задовољавају специфичне потребе њених клијената, као што су гнезда за носиље, преносиви и расклопиви кокошињци и још много тога.

Аутор: Горан Ђаковић

 

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар