Четврти Агро Белграде од 26. до 28. јануара 2023.

Аутор: draganadpetrovic
263 посета

Четврти Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства, Агро Белграде 2023, биће одржан од 26. до 28. јануара на Београдском сајму. Као и претходних година, и ове ће се реализовати као сајамско-конференцијски догађај, који за фокус има размену знања, искустава и пословних прилика у овим трима области пољопривреде.

На сајму ће учешће узети више од 500 излагача из региона и света, а сам изложбени простор заузеће 30.000 м2. Међу главним излагачима биће произвођачи свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, потом пољопривредна механизација популарних брендова, системи за наводњавање, системи противградне заштите, расадници, семенске и хемијске куће, као и компаније из других сегмената неопходним за успешно бављење овим гранама пољопривреде.

Илустрација: Ове године очекује се више од 500 излагача из Србије и света/ФОТО: Агро Белграде

Конференцијски део обухватиће актуелне теме из области воћарства, повртарства и виноградарства, о којима ће говорити еминентни стручњаци и представници институција, организација и компанија. Посебна пажња биће посвећена тржишту воћа и поврћа, а у оквиру овог панела говориће представници великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера. Једна од главних тема биће климатске промене и њихов утицај на промене у производњи воћа и поврћа.

Очекује се да ће ове године сајам посетити више од 40.000 људи.

Агро Белграде 2023 подржан је од стране Пројекта велика мала привреда , који финансира УСАИД, а реализује ACDI/VOCA, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Град Београд-Секретаријат за пољопривреду и НАЛЕД, док је земља партнер Краљевина Холандија.

Извор: https://agrobelgrade.com/agrobelgrade2023/

Srodni tekstovi

Оставите коментар