Центри за обуку у аграру: Пољопривреднике ће учити да управљају дроновима

Аутор: draganadpetrovic
473 посета

У наредна три месеца у Србији ће бити отворено неколико центара изузетности у којима ће пољопривредници моћи да се обуче за примену најсавременијих технологија у аграру. То је договорено на јучерашњем састанку министра пољопривреде Бранислава Недимовића и директора Агенције за међународну развојну сарадњу Галита Пелега, која је надлежна за промоцију савремених технологија, у присуству израелског амбасадора Јахела Вилана.

У центрима ће бити инсталиране најсавременије технологије које се користе у пољопривреди и то од области повртарства, па све до коришћења најновијих робота и дронова.

Илустрација: Министар Бранислав Недимовић на јучерашњем састанку са Израелцима/ Фото: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Како је саопштило Министарство пољопривреде, пројекат представља модеран трансфер знања у наредних десет година. Израел је лидер у тој области и представља врх у производњи и примени савремених технологија, наведено је у саопштењу министарства пољопривреде.

Ово је велики искорак српских пољопривредника у унапређењу и модернизацији производње, а Србија убрзаним корацима граби ка месту озбиљне веле силе у аграру на светском нивоу.

Извор: http://www.minpolj.gov.rs/izgradnjom-centara-izuzetnosti-do-primene-najsavremenije-tehnologije-u-poljoprivredi/

Srodni tekstovi

Оставите коментар