Цене на кванташким пијацама веће за јужно воће, а домаће воће и поврће неко скупље неко јефтиније

Аутор: Gdjakovic
325 посета

Према извештају репортера СТИПС понуда воћа и поврћа на Кванташу у Београду била је нешто боља у односу на
претходни период. Предњачила је понуда јужног воћа и јабуке, док је понуда осталих воћних култура била слабија. Што се цена тиче скупљи су били ананас, банана, боровница, јабука Јонаголд, киви, крушка и нар. Ниже су блие цене малине, купине, лимуна, мандарине и мушмуле. Нешто слабија понуда броколи, карфиола, блитве краставца салатара, црног лука, паприке, парадајза, спанаћа, празилука и зелене салате, условила је раст цена у односу на претходну седмицу. За разлику од њих ниже су биле цене целера, шаргарепе, пашканата, першуна коренаша. Обим продаје био је мало слабији, због слабије посете купаца.

Уобичајена понуда воћа и поврћа била је на зеленој пијаци Каленић у Београду за почетак децембра. Посета купаца је слаба, па је и обим продаје производа смањеног интензитета. Скупљи су, у односу на предходну седмицу били грејпфрут, бело грожђе, броколи, краставац, спанаћ и патлиџан, док је пад једино био код паприке бабуре.
Према извештају репортера СТИПС из Лесковца протекле су недеље на кванташкој пијаци у овом граду скупљи били
банана, грејпфрут, нар, целер, цвекла, пасуљ шарени и ротквице. Јефтинији су у односу на претходну седмицу били лимун, блитва, брокола и карфиол.


Солидна је понуда пољопривредних производа, што домаћих, што увозних током протекле седмице на зеленој пијаци у Панчеву. Доминиала је понуда јабуке, јужног воћа, кромпира, купуса, црног лука и зелени. Поскупели су ананас, грожђе, лимун, јабука сорте Златни делишес, краставац, црни лук и парадајз, а јефтинији су били кромпир црвени и кромпир бели.
На зеленој пијаци у Врању забележена је добра понуда сезонског воћа и поврћа. Дошло је до пада цене
лимуна и раста цене купуса.

Srodni tekstovi

1 коментар

Сви се питају зашто је краставац папрено скуп | Удружење новинара за пољопривреду 12. децембар 2023. - 06:56

[…] Цене на кванташким пијацама веће за јужно воће, а домаћ… […]

Одговори

Оставите коментар