Хлеб „сава“ скоро пола евра

Аутор: Gdjakovic
235 посета

Одлуком Владе Србије хлеб „сава“ ће убудуће коштати 57 динара што је 3,5 динара више него што је претходно утврђена цена. Максимална малопродајна цена убудуће ће износити 57 динара, а максимална произвођачка цена 48,88 динара.

„Произвођачи хлеба обавезни су да произведу и ставе у промет хлеб од брашна Т- 500 у количини од најмање 30 одсто дневне производње свих врста хлеба. Векна мора бити најмање тежине 500 грама и направљена од 370 грама брашна Т-500, 7,4 грама соли, 9,25 грама квасца и 1,48 грама адитива“, пише у Уредби коју је Влада усвојила, преносе београдски медији.

Ова уредба ступиће на снагу дан након објављивања Службеног гласника (који још увек није објављен), и важиће до 30. јуна 2023. године.

Такође, највиша укупна стопа марже, обрачуната на нето фактурну цену хлеба умањену за рабате и попусте, износи максимално шест одсто, преноси Танјуг.

„Трговци на мало који продају хлеб обавезни су да у структури дневне набавке свих врста хлеба имају најмање 30 одсто хлеба од брашна Т- 500. Трговци на мало који продају хлеб, могу да врате произвођачу хлеба до пет одсто (ремитенда) од набављене количине на дневном нивоу“, наводи се у Уредби.

Рок плаћања произвођачу хлеба не сме бити дужи од 20 дана од дана пријема рачуна за испоручени хлеб.

Извор:

https://www.politika.rs/scc/clanak/536930/poskupljenje-hleb-sava

Srodni tekstovi

Оставите коментар