Стижу паре за ужичке пољопривреднике, пријаве од понедељка

Аутор: draganadpetrovic
520 посета

Међу првима у Србији град Ужице ове године расписује јавни позив за субвенције у пољопривреди.За ту намену опредељено је 32 милиона динара и то је износ за 5 милиона динара већи у односу на прошлу годину. По речима Слободана Кузмановића члана Градског већа, конкурс ће бити објављен у понедељак 5. априла, а општи услови исти су као и претходних година, преноси РИНА.

“Регистровано пољопривредно газдинство на теротирији града Ужица у активном статусу и измирене обавезе по основу пореза основни су предуслови за учешће на јавном позиву који обухвата низ мера. И ове године Град ће субвенционисати набавку пољопривредне механизације, грла стоке, воћарство, противградне мреже, опрему за наводњавање, музилице. Максимални износ субвенције је 280 хиљада динара у области сточарства, односно 100 хиљада динара за воћарство. Пољопривредни произвођачи могу конкурисати по више основа, али је максимални износ субвенције коју град даје 280 хиљада динара”, каже Кузмановић.

Илустрација: Биће пара и за воћаре

Средства ће бити одобравана по редоследу исправно поднетих захтева, ближи услови јавног позива и неопходна документација доступни су на сајту Града, а пријаве се подносе од понедељка 05. априла у канцеларији 28 у Градској управи у Одсеку за пољопривреду.

У претходних шест година укупно 2 085 корисника остварило је право на субвенције у пољопривреди за шта је опредељено око 114 милиона динара.

Извор:http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest174620.html

Srodni tekstovi

Оставите коментар