Пријаве за подстицаје за очување и развој традиционалних заната

Аутор: draganadpetrovic
658 посета

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, усвојило је Програм распореда и коришћења субвенција за очување и развој традиционалних заната у 2021. години.

Министарство позива заинтересоване привредне субјекте да поднесу пријаве на Конкурс за доделу субвенција за очување и развој традиционалних заната у Републици Србији у 2021. години.

Пројекти се пријављују искључиво на обрасцу СЗТЗ (који је саставни део конкурсне документације) а може да се конкурише за доделу субвенција за једну намену.

Илустрација: Важно је сачувати традиционалне занате

Субвенције намењене за очување и развој традиционалних заната могу да се користе за запошљавање лица код привредног субјекта који се бави традиционалним занатима, или за промоцију производа и услуга традиционалних заната.

За запошљавање код привредног субјекта које се бави традиционалним занатом може се добити субвенција од 350.000 динара, а за промоцију предвиђен је износ 250.000 динара.

Укупан износ средстава које додељује Министарство по овом Конкурсу је 8.000.000,00 динара.

Образац захтева за коришћење средстава се може преузети са званичне интернет презентације Министарства њњњ.мтт.гов.рс

Рок за доставу пријава је 21. април 2021. године.

За додатне информације у вези са Конкурсом и конкурсном документацијом можете се обратити на мејл адресе: ана.гемаљевиц@мтт.гов.рс и славица.ђурђевиц@мтт.гов.рс или на телефон: 011/26-44-944, радним даном од 10 до 14 сати.

Извор:https://domacinskakuca.rs/2021/04/06/konkursi-i-programi/program-rasporeda-i-koriscenja-subvencija-za-ocuvanje-i-razvoj-tradicionalnih-zanata-u-2021-godini/

Srodni tekstovi

Оставите коментар