Пољопривредни факултет у Новом Саду набавио нови трактор

Аутор: dzonioff
229 посета

Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство Аутономне покрајине Војводине помогао је са 2,5 милиона динара набавку модерног трактора „Џон Дир“ за Пољопривредни факултет у Новом Саду.

Укупна вредност трактора је девет милиона динара, учешће Покрајинског секретаријата у његовој набавци је нешто мање од 30 одсто, а остатак су сопствена средства новосадског Пољопривредног факултета.

Декан Пољопривредног факултета Недељко Тица истакао је да је реч о првом трактору који је после неколико деценија стигао у ову реномирану високошколску установу.

„Савремени трактор служиће да наше студенте упознамо о најновијим достигнућима у пољопривредној технологији, а уједно нашим пољопривредним произвођачима покажемо како се та технологија примењује у пракси“, истакао је Тица у изјави за медије послије уручења тракора.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић указао је да је савремени трактор, пре свега, у интересу студената Пољопривредног факултета који ће сада, уз помоћ ове квалитетне машине, реализовати практичне вештине.

извор : https://www.blic.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар