Подршка за спровођење пољопривредне политике и руралног развоја од 24,2 милиона динара

Аутор: dzonioff
198 посета

За Програм подршке за спровођење полјопривредне политике и руралног развоја на територији града Крагујевца за текућу годину из градског буџета је опредељено око 12,2 милиона динара, за подстицајне мере више од 10,1 милион динара, а за директна плаћања 2,1 милион динара, саопштено је са седнице Градског већа.

„У селима на територији града Крагујевца интензивни пораст бележи се у воћарству, благи пораст у повртарству, док је ратарство и далје отежано факторима попут малог и уситњеног поседа, застареле механизације, слабе употребе ђубрива и средстава за заштиту билја. У пчеларству повећава се број активних пчелара и кошница, док је сточарска производња у стаганацији, због колебања на тржишту приликом откупа. Због тога је, између осталог, донет програм подршке којим је за регрес репродуктивног материјала за вештачко осемењавање крава и јуница планирано је 2,1 милион динара, а за инвестиције у физичку имовину полјопривредних газдинстава 6,9 милиона. Максимални износ по кориснику је од 50.000 до 80.000 динара. За успоставлјање и јачање удружења у тој области планирано је 1.750.000 динара“, наводи се у саопштењу Градског већа.

Подстицајне мере биће објавлјене, осим на званичној интернет страници града, на огласној табли Градске управе, као и сеоским месним калнцеларијама. Потенцијални корисници све информације могу добити у просторијама Градске управе за привреду.

На седници је дата сагласност на посебан програм коришћења субвенција Градске агенције за саобраћај за 2018. годину, као и да се ЈКП „Градске тржнице“ краткорочно кредитно задуже за два милиона динара уз рок отплате од шест месеци у циљу обезбеђења недостајућих средстава за исплату стимулативних отпремнина у поступку рационализације. Одобрена су и средства субвенција ЈП „Путеви“ Крагујевац у износу од 1,8 милиона динара за текућу ликвидност.

извор : http://www.infokg.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар