Погледајте како је протекло саветовање из области пољопривреде у Гучи

Аутор: dzonioff
243 посета

У сали Дома културе у Гучи у препуној сали, у суботу је одржано саветовање из области пољопривреде.

Пред више од 200 пољопривредних произвођача из читавог Драгачева говорили су Жељко Радошевић, државни секретар из Министарстава пољопривреде, шумарства и водопривреде који је говорио о субвенцијама којим ће Министарство субвенционисати пољопривреднике у овој години.

Испред општине Лучани говорила је Станка Тодоровић о програму мера подршке пољопривреди које спроводи Општина. После уводних излагања заинтересовани пољопривредници су имали прилику да државног секретара и представника општине Лучани питају и сугеришу све што је везано за субвенције и спровођење самог програма. У другом делу саветовања предавање су одржали проф. др Света Стаменковић и проф. др Драго Милошевић о примени пестицида у заштити воћака са посебним освртом на заштиту кромпира. На почетку предавања све присутне је представио Миливоје Доловић, заменик председника општине који је изразио задовољство јер се из године у годину повећава општинско издвајање за пољопривреду које је 2014-те године износило 7 милиона, док је за 2018-ту годину предвиђено 20 милиона.

Доловић напомиње да је ово прво у низу саветовања које ће општина Лучани организовати за своје пољопривреднике. Сваки пољопривредни произвођач је на крају саветовања од Општине добили књигу Проф. др Свете Стаменковића и Проф. др Драга Милошевића везану за заштиту воћака правилним третирањем пестицидима која ће им користити у пољопривредној производњи.

извор : http://www.glaszapadnesrbije.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар