Од ове године субвенције за пољопривредну производњу Града Пирота

Аутор: dzonioff
216 посета

Министарство пољопривреде потврдно се изјаснило о предложеном Програму субвеницонисања пољопривредне производње Града Пирота за 2018. годину па ће, по речима помоћника градоначелника задуженог за пољопривреду Горана Поповића, јавни позив свим заинтересованих пољопривредницима у Пироту бити објављен одмах после Ускрса.

-У Фонду располажено са 58 милиона динара. Од тог износа 40 милиона динара је намењено за директне субвенције и по том износу спадамо у градове у Србији који издвајају озбиљна средства за развој пољопривредне производње. Конкурс се разликује у односу на претходне године јер ће одређене групе произвођача бити упућене на коришћење субвенција из ИПАРД програма и од Министарства пољопривреде.

И даље ће на водећем месту бити суфинансирање куповине приплодних квалитетних грла у сточарској производњи, а ове године је новина да ће моћи да се купују и друге категорије говеда осим јунади, што је раније био случај. Ту су и богати пакети субвенција за воћарску, пчеларску производњу а покушаћемо да помогнемо пољопривредним газдинствима да региструју производњу производа од меса, млека, јер имамо велики број произвођача пеглане кобасице којим би помогли да купе опрему, а како не би касније имали проблема са Ветеринарском инспекцијом-казао је помоћник Поповић Пиротским вестима.

извор : http://www.pirotskevesti.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар