Ово је газдарица ИМТ-а

Аутор: dzonioff
222 посета

Током јучерашњег дана, као гром је одјекнула вест да је индијска компанија ТАФЕ купила домаћег произвођача трактора ИМТ. Ово није прва инвестиција индијских компанија, али свакако је од огромног значаја за српску привреду јер ће поново са производних трака силазити домаћи трактори. Међутим, мало ко зна да је компанија ТАФЕ један од светских лидера у производњи трактора, а још мање се зна, барем на нашим просторима, да је нова газдарица ИМТ-а председница и главна извршна директорка Маллика Сринивасан, према нашим изворима из Индије, позната као стратег, предузетник и по својој посвећености да све буде изврсно. Такође, за њу се каже да је допринела унапређењу пословања у Индији, нарочито у области машинске индустрије.

Госпођа Сринивасан је члан Извршног одбора пословне школе Хyдерабад у Индији, члан Управног одбора Индијског института за технологију Цхеннаи и Института за менаџмент Бхаратхидасан у Трицхy. У Управном одбору је АГЦО корпорације из САД, као и ТАТА Стеел Лимитед и ТАТА Глобал Беверагес.

Током своје посете међународном сајму хране у Индији, министар пољопривреде, шумарства И водопривреде Србије, Бранислав Недимовић, срео се између осталог са руководством ТАФЕ-а, које је предводила госпођа Маллика Сринивасан, као и са представницима Махиндре.

Позната је као филантроп и у Индији осигурава развој образованих и здравствених установа.

Тафе и њене подкомпаније не производе само тракторе. Баве се такође и осталом пољопривредном механизацијом, међу којима су и комбајни, затим дизел моторима, пластиком, зупчаницима, батеријама, хидрауличним пумпама, цилиндрима, а имају и плантаже и продају франшизама.

Од производње само једног трактора 1961. године, ТАФЕ је данас дошао до тога да има фабрике у Индији, Кини и Турској, 12 хиљада запослених и годишњи обрт од 2,5 милијарде УСД. Годишње је Србија увозила 300 до 400 трактора од Тафе-а.

Према информација до којих је досао АгрБизнис магазин, производња трактора биће стационирана у селу Јарковац, недалеко од Сечња, где је некада била фабрика приколица. За почетак производње индијцима неће требати много времена и очекује се већ почетком године да ће почети да силазе први трактори са линије. Планира се инвестиција вредна 10 милиона евра, а очекује се и производња око 4000 трактора годишње.

Иначе, Индија је најмногољуднија земља света, са 1,26 милијарди становника. У Србији ову земљу представља њена Екселенција Нариндер Цхаухан која је такође заслужна за ширење сарадње између Србије и Индије. Прошле године ову земљу посетила је и државно – привредна делегација, а госпођа Цхаухан постала је почасни члан Агропресс-а (Удружење новинара за пољопривреду).

Приликом посете ТАФЕ-у обично гости засаде дрво, па је то урадио и министар Недимовић и чланови делегације.

Уколико о овим темама желите да будете редовно информисани, претплатите се на АгроБизнис магазин. Годишња претплата је само 1800,00 динара и укључује 12 издања и све поштанске трошкове. Пријавите се путем телефона 011/4052-117, 060/0712-350 или на имејл гдјаковиц@yахоо.цом. У току је акција, сваки нови претплатник добија поклон изненађења. За више информација о нашим посебним издањима ПЧЕЛАРСКИ ПОДСЕТНИК, као и ЛЕКОВИТО БИЉЕ посетите www.агробизнис.рс

Srodni tekstovi

Оставите коментар