Недимовић у Лесковцу обрадовао пољопривреднике

Аутор: dzonioff
237 посета

Комасација, електрификација и наводњавање основ су развоја пољопривреде, рекао је министар Бранислав Недимовић који је посетио пољопривреднике у лесковачком крају. Он је рекао да ће ове године пројекат електрификације у лесковачком крају Министарство пољопривреде подржати са стотину милиона динара.

Снежна мећава дочекала је министра пољопривреде у Лесковцу али земљорадницима овога краја донео је вести које су их сигурно загрејале. Лесковачка локална самоуправа до сада је у овај пројекат уложила 65,6 милиона а министар пољопривреде Бранислав Недимовић је рекао да ће пројекат електрификације ово министарство подржати са још 100 милиона.

„Поред Лесковца намера нам ја да наставимо са електрификацијом и ако буде довољно слуха подржаћемо још једну општину у Србији. Да ли ће бити Гроцка или Смедерево, видећемо“, каже Недимовић.

„Једна од мера које пружамо су субвенције које само почели 2013. године и до сада је град Лесковац уложио 127 милиона динара, а 3.320 пољопривредника је добило субвенције од нашег града“, објашњава градоначелник Горан Цветановић.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић обишао је и неколико домаћинстава у лесковачком крају које имају заокружен процес производње и том приликом рекао да су комасација електрификација и водоснабдевање основне полуге развоја пољопривреде. Субвенцијама министарства 15 пољопривредних произвођача из околине Лесковца добило је нове тракторе.

извор : http://www.rts.rs 

Srodni tekstovi

Оставите коментар