Недимовић: Обучити пољопривреднике како да конкуришу за субвенције

Аутор: draganadpetrovic
489 посета
  • Пољопривредници недовољно конкуришу за мере државне подршке пољопривреди – рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић приликом посете Банатском Брестовцу и Панчеву и најавио да ће Министарство финансирати електрификацију дела поља.
    У разговору с пољопривредницима у Банатском Брестовцу, где је свега двоје од њих 15 конкурисало за државне мере подршке, Недимовић је нагласио да је неопходно више радити на едукацији.
  • То кажем свима, ако не купиш тикет, не можеш добити на лоту, ако не конкуришеш нема ни субвенција – рекао је он. – Направићемо у Панчеву велику радионицу за све мере које даје Министарство пољопривреде. Да покушамо људе додатно да обучимо, да знају шта могу да користе од мера и како да за њих конкуришу.
Илустрација: Банатски Брестовац познат по узгоју парике

Банатски Брестовац је место познато по гајењу паприке, па се разговарало и о манифестацији “Паприкијада”, као и електрификацији поља.

  • Електрификација је код повртара и воћара најважнија. Без струје се пуно новца троши за пумпе за наводњавање. Договорио сам се са градоначелником, ако дефинишу обухват реона, министарство ће обезбедити 100 посто новца за електрификацију у Банатском Брестовцу за онај део атара који они кажу – рекао је Недимовић.

Покрајински скретар за пољопривреду Чедомир Божић рекао је да је у јуну започела изградња радарског центра Самош који ће покривати Банатски Брестовац, као и Панчево и додао да ће Банатски Брестовац од града бити брањен из правца Иванова, Долова и Старчева.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић је оценио да је посета министра изузетно добар корак битна јер су пољопривредници у Банатском Брестовцу добили информације као да унапреде производњу, а министар лично одговарао на недоумице пољопривредника.
Значајне државне мере подршке

Илустрација: Уз помоћ државе лакше и до система за наводњавање

Министар Бранислав Недимовић разговарао је и с пољопривредником из Панчева Вукашином Ристићем који је конкурисао за све мере подршке и на тај начин набавио механизацију.

  • Значај државних мера подршке за набавку агротехнике је и те како велик јер сам ја гро механизације купио преко конкурса – три трактора, прскалице и сејалице за жито и кукуруз и приколице – рекао је Ристић.
  • Извор:https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/nedimovic-vazno-obuciti-poloprivrednike-kako-da-konkurisu-26-06-2021

Srodni tekstovi

Оставите коментар