Кредити НЛБ банке из програма Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде!

Аутор: dzonioff
239 посета

НЛБ Банка Београд је почела да одобрава пољопривредницима кредите из програма Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Кредити из овог програма намењени су развоју сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, инвестиционим улагањима у пољопривредну механизацију и опрему и набавци хране за животиње. Одобравају у динарима, без валутне клаузуле, са роком отплате до 12 месеци за краткорочне кредите, а за дугорочне до 36 месеци, уз могућност добијања грејс периода од годину дана. Код одређених врста механизације и опреме, постоји могућност задуживања на рок и до 60 месеци. Држава субвенционише каматну стопу, па она за кориснике износи 3 одсто, док млади пољопривредници, жене власнице пољопривредних газдинстава и пољопривредници из неразвијених подручја могу да добију средства из овог програма са каматном стопом од свега 1 одсто.

НЛБ Банка Београд, као финансијска институција којој је подршка развоју пољопривреде један од стратешких приоритета у пословању, препознаје значај повољног финансирања аграра и укључује се у све програме Министарства намењене пољопривредницима.

Властимир Вуковић, члан Извршног одбора НЛБ Банке Београд “НЛБ Банка Београд је изузетно активна у подршци аграрном сектору и само у 2017. години смо у овај сегмент тржишта инвестирали близу 50 милиона евра, удвостручили портфолио агро кредита и достигли тржишно учешће од 10,5 одсто. Како бисмо на што свеобухватнији начин изашли у сусрет својим клијентима, поред широке лепезе производа и услуга намењених пољопривредницима, подржавамо сваку иницијативу која доприноси развоју пољопривреде. Сматрамо да у пољопривреди лежи значајан развојни потенцијал, да може пуно да допринесе расту српске економије и обезбеди посао за велики број грађана, те да је наша обавеза као одговорне банке да у томе помогнемо. Поред повољних извора финансирања, са циљем да што ефикасније изађемо у сурет својим клијентима пољопривредницима, значајно смо повећали број агро саветника, стручњака специјализованих за рад са пољопривредницима, посвећених професионалаца који добро познају ову област и њене специфичности и који су им у сваком тренутку на располагању тамо где им је најпотребније – на пољу.”

Srodni tekstovi

Оставите коментар