Индијци улажу у ИМТ 10 милиона евра

Аутор: dzonioff
336 посета

Како АгроБизнис магазин сазнаје из добро обавештеног извора, вредност инвестицији је 10 милиона евра, а очекује се годишња производња од 4 000 трактора.

Како је министар Бранислав Недимовић најавио гостујући на Хаппy тв, индијска компанија ,,Тафе“, један од највећих произвођача трактора на свету, купила је нашу фабрику трактора ИМТ. Ову вест преносе Вечерње новости, а на наше питање да прокоментарише вест, Горан Ђаковић, главни и одговорни уредник АгроБизнис магазина, каже да је то добро за Србију и њену пољопривреду, јер ћемо на овај начин сачувати домаћи бренд, радна места и коначно субвенционисати тракторе који се производе у Србији. Он подсећа на то да је до сада већина пољопривредника који су користили субвенције за набавку трактора куповали тракторе иностране производње, те смо на такав начин директно стимулисали производњу у иностранству.

Пре неколико дана министар Недимовић изјавио је да ће, уколико ,,Тафе“ купи ИМТ, домаћи трактори бити додатно субвенционисани од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Очекује се да ће производња трактора бити организована на локацији где су се некада производиле приколице ове фабрике.

– ИМТ продат индијској компанији ,,Тафе“ за 66 милиона динара –
Индијска компанија „Тафе“ је као једини понуђач пазарила ИМТ за 66 милиона динара што је била почетна цена

Продаја ИМТ у стечају, као правног субјекта, оглашена је 1. марта, по почетној цени од око 66 милиона динара. Јавно надметање заказано је за данас, а за учешће у овом поступку обавезан депозит био је 26,4 милиона динара.

На продају су понуђени грађевински објекти, право на жиг и опрема. Земљиште које је ИМТ користио, међутим, није на продају и остаје у власништву државе.

ИМТ је у стечају од 2015. године. Тада је дуг ИМТ био око 186 милиона евра. Годишња производња, једног од симбола некадашње Југославије, била је око 400.000 трактора.

извор : хттп://www.новости.рс

Srodni tekstovi

Оставите коментар