ФАО спреман да помогне: 300.000 евра за санацију штета од поплава у Србији

Аутор: draganadpetrovic
176 посета

БУДИМПЕШТА: Организација Уједињених нација за исхрану и пољопривреду ФАО спремна је да у оквиру Програма техничке помоћи за хитан одговор издвоји 300.000 евра помоћи Србији и општинама најугроженијим поплавама које су у јуну задесиле Србију, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Ову спремност ФАО пренео је данас министарки пољопривреде Јелени Танасковић регионални представник ове организације за Европу и Централну Азију, Владимир Рахмањинов, са којим се састала у представништву ФАО у Будимпешти.

Та средства биће усмерена на 10 најугроженијих општина и 250 пољопривредних газдинстава, а приоритет ће имати газдинства која су претрпела највећу штету на усевима, земљишту, пластеницима, семену, као и она газдинства чији су носиоци жене и млади, што је у складу и са циљевима одрживог развоја УН.

Илустрација: Средства биће усмерена на 10 најугроженијих општина и 250 пољопривредних газдинстава

Помоћ коју ФАО издваја нашој држави од великог је значаја као први вид помоћи након овогодишњих обилних падавина које су нанеле велику штету Србији и треба да буде први импулс осталима који би желели да следе пример, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде.

Током посете представништву ФАО, министарка Танасковић је потписала Програмски оквир за Србију за период од 2022. до 2025. године, којим се утврђују приоритетна подручја према којима ће ФАО усмерити своју подршку у партнерској сарадњи са земљом чланицом, а која подразумева обједињавање најбољих иновативних пракси и глобалних стандарда са домаћом и регионалном експертизом.

Извор: https://www.dnevnik.rs/drustvo/fao-spreman-da-pomogne-300000-evra-srbiji-za-sanaciju-steta-od-poplava-18-07-2023

Srodni tekstovi

Оставите коментар