Уручене награде шампионима безготовинских трансакција за јул

Аутор: draganadpetrovic
256 посета

Јулским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво место освојио је закупац са пијаце „Палилула“ са 543 остварене трансакције. Друго, треће и четврто место припало је закупцима са пијаце „Каленић“ који су реализовали 44, односно 40 и 38 трансакција. Пето место освојио је закупац са пијаце „Ђерам“ са 32трансакције .Од новембра 2021. године од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 11.700 безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Илустрација: Успешан пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајано увођење оваквог вида плаћања. Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење могућности безготовинског плаћања олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије, које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном.

Илустрација: За најуспешније пијачне трговце обезбеђене су новчане награде
Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“ покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.
Сваког месеца до краја октобра ове године, пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

Извор: ЈКП Градске пијаце и Агробизнис магазин

Srodni tekstovi

Оставите коментар