Уручене награде шампионима безготовинских трансакција за октобар месец  

Аутор: Gdjakovic
220 посета

Октобарским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама додељене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво и друго место освојили су закупци са пијаце „Палилула“ са 139, односно 105 остварених трансакција. Треће, четврто и пето место припала су закупцима са пијаце „Каленић“ који су  реализовали 69, односно 41 и 38 трансакција.

Од новембра 2021. године, од када је кренуло наградно такмичење, па до краја октобра , реализовано је око 13 500  безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“ који је покренула  Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard трајао је годину дана. Реализовао се уз подршку ЈКП „Београдске пијаце“ и компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајано увођење безготовинског плаћања, што је и након истека Пилот пројекта омогућено на одређеном броју продајних места на пијацама „Палилула“, „Каленић“ и „Ђерам“.

Srodni tekstovi

Оставите коментар