Уредба о утврђивању годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма за 2022.

Аутор: draganadpetrovic
469 посета

Влада Републике Србије је на предлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде донела Уредбу о утврђивању годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма за 2022. годину.

Овом уредбом се помаже рад субјеката у сточарству, (одгајивачких организација), које спроводе одгајивачке програме у циљу испуњавања циљева предвиђених одгајивачким програмима, а који су од интереса за развој сточарства у Републици Србији.

Илустрација: Унапређење генетског потенцијала домаћих животиња/ ФОТО: Pixabay

Одгајивачки програм има за циљ да унапреди генетски потенцијал домаћих животиња, у циљу повећања продуктивности и производње, пре свега веће и квалитетније производње меса, млека, јаја, вуне, меда и других пчелињих производа, као и производа аквакултуре.

Континуирано спровођење одгајивачких програма, по врстама/расама домаћих животиња неопходно је како би се створили тржишни вишкови који би се пласирали на инострано тржиште и задовољиле потребе домаћег тржишта за квалитетним и здравствено безбедним производима анималног порекла.

Уредбу о утврђивању годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма за 2022. годину можете преузети на следећем линку: http://www.minpolj.gov.rs/download/uredba-o-utvrdjivanju-godisnjeg-programa-mera-za-sprovodjenje-odgajivackog-programa-za-2022-godinu-2/

Извор: Агробизнис магазин и Министарство пљопривреде, шумарства и водопривреде

Srodni tekstovi

Оставите коментар