Три признања за Nestlé Србија:

Аутор: Gdjakovic
307 посета

ПКС Пословни успех, Шампион одрживости, борба против глади

Београд, 12. децембар 2022 – Nestlé Србија добитник је националне награде „Пословни успех“ Привредне коморе Србије (ПКС) која се традиционално додељује још од 1969. најуспешнијим компанијама и водећим пословним лидерима. Ово признање компанија је добила захваљујући испуњавању одрживих принципа пословања и друштвеној одговорности која се пре свега огледа у подршци домаћим пољопривредницима, као и редовним донацијама хране угроженим групама широм Србије.

Такође, у оквиру годишњег CSR&ESG Foruma у организацији Смарт колектива и Форума за одговорно пословање, и пројекта „Одрживи развој за све“, Nestlé Србија освојио је титулу „Шампиона одрживости“ за успешну имплементацију принципа глобалног програма регенеративне пољопривреде у Србији, којима се чува и обнавља земљиште за будуће генерације, штити животна средина и пружа подршка домаћој економији. Ова признања додељују се компанијама које се у свом пословању и стратегијама придржавају Циљева одрживог развоја садржаних у Агенди 2030 Уједињених нација и пружају активан допринос њиховом остварењу.

У оквиру истог Форума, Nestlé је добио и посебно признање за донирање хране најугроженијима, допринос борби против сиромаштва и остварењу Циљева одрживог развоја у 2022. години.

„Бити добитник три важна национална признања јесте привилегија, али је за нас много значајније то да смо успели да достигнемо одржив начин управљања вишковима хране, да смо стална подршка домаћој привреди и да су нам наши потрошачи и заједница у којој послујемо на првом месту, без компромиса. Захваљујемо свакој од организација на поверењу и признању“, рекла је Марјана Давидовић, генерална директорка Nestlé-а за Србију, Црну Гору и Северну Македонију.

 

Srodni tekstovi

Оставите коментар