Američko Ministarstvo poljoprivrede izdalo hitno upozorenje za proizvod kompanije Nestle

Аутор: dzonioff
414 посета

Kako je objavila USA TODAY Nestle Prepared Foods povlači oko 762.615 kilograma feferoni pice Hot Pockets, objavila je kasno u petak američka služba za sigurnost hrane i inspekcije Ministarstva poljoprivrede (USDA). Povlači se  preko 76 tona feferoni pice Hot Pockets zbog moguće kontaminacije delovima stakla.

Smrznuti punjeni sendviči, koji su isporučeni u prodavnice širom zemlje i proizvedeni u novembru, opozivaju se jer su „mogli biti kontaminirani stranim materijalima, posebno komadima stakla i tvrde plastike“, navodi se u saopštenju.

Obaveštenje o opozivu USDA je najavu klasifikovao kao opoziv „klase I“, koji definiše kao „situaciju opasnu po zdravlje gde postoji razumna verovatnoća da će upotreba proizvoda prouzrokovati ozbiljne, štetne zdravstvene posledice ili smrt“.

Prema obaveštenju USDA  „problem je otkriven kada je firma primila četiri žalbe potrošača na strane materijale u proizvodu“ a kako navode američki mediji postoji jedan izveštaj o lakšoj oralnoj povredi povezanoj sa potrošnjom ovog proizvoda.

Povlačenje se odnosi na pakovanja od 54 unci Nestle Hot Pockets: vrhunski feferoni napravljeni od puter svinjskog, pilećeg i goveđeg pica belog luka.

Proizvodi imaju sledeće podatke „Rok upotrebe do februara 2022. godine“ i jednu od sledećih oznaka partija 0318544624, 0319544614, 0320544614 i 0321544614. Kutije takođe imaju matični broj „EST. 7721A“ unutar USDA oznake inspekcije. „Potrošači koji su kupili ovaj proizvod mole se da ga ne konzumiraju“, saopštava USDA. „Ovaj proizvod treba baciti ili vratiti na mesto kupovine.“ Za pitanja u vezi sa opozivom, potrošači mogu kontaktirati i kompaniju Nestle.

Srodni tekstovi

Оставите коментар